Väsen med Maria Kalaniemi & Timo Alakotila

Väsen är tillbaks som värdar för serien folk & visa på Reginateatern och med nya fantastiska musik och personmöten tillsammans med höstens gäster. Gruppen Väsen har spelat över 30 år tillsammans och har etablerat sig internationellt, inte minst i USA. De arbetar nyskapande med folkmusiken, men äger också berättelser och kunskap om traditionen. Fantastiska musikkvällar vid fyra tillfällen under hösten.

Maria Kalaniemi och Timo Alakotila har arbetat tillsammans över 30 år. Man kan gott säga att dessa musiker är pionjärer och vägvisare inom den nya folkmusikvågen i Finland. De har erhållit många pris och erkännanden för sin musikaliska verksamhet.

Med åren har Timo och Maria hunnit bli mästerligt samspelta. Det förefaller ibland som de ingått en musikalisk allians. Kombinationen dragspel och piano, två instrument som ju lämpar sig för såväl solospel som ackompanjemang,öppnar stora möjligheter. Marias och Timos lyhörda samspel gör att musiken verkar sprungen som från ett väsen med fyra händer.

Timo och Maria bjuder på finsk och finlandssvensk folkmusik i egna arrangemang, där allt från lyriskt vackra brudmarscher till unika finska polkor samlas. Självklart bjuds det på finsk tango samt egna nydanande kompositioner-alltså musik med alla kryddor!

Datum

04 okt 2023
Expired!

Tid

19:00
Kategori