Väsen med Dan Knagg & Olle Linder

Väsen är tillbaks som värdar för serien folk & visa på Reginateatern och med nya fantastiska musik och personmöten tillsammans med höstens gäster. Gruppen Väsen har spelat över 30 år tillsammans och har etablerat sig internationellt, inte minst i USA. De arbetar nyskapande med folkmusiken, men äger också berättelser och kunskap om traditionen. Fantastiska musikkvällar vid fyra tillfällen under hösten.

För länge sedan, i de sociala mediernas begynnelse, fanns det en plattform som kallades Myspace. Runt om i div av klotets hörn fanns också människor som stack sina huvud in i denna digitala sfär för att söka något odefinierbart. Kanske var det lycka, eller gemenskap. Två av just dessa människor var av musikersläktet och möttes en dag i en låt med namnet ” Denna Dag”. Låten var skriven av Dan Knagg och var en glad kärlekslåt, helt fri från svärta och något annat än skira färger. Olle Linder, som redan då var en etablerad musikant, skrev en kommentar till Dan som ljöd något i stil med; ” fan va gött!!! Vill du vara med i mitt band?”. Vem kunde säga nej till ngt sådant? Inte Dan i alla fall! Först rådde det stiltje ett tag men så började det så smått koka i grytan!  Detta i ett band vid namn ODE, tillsammans med den underbara Emilia Amper. Samtidigt spelade Dan med bl.a. Alla Fagra och Tarabband och Olle med Ale Möller, Sofia Karlsson och många fler.

Många år har flytt och många turnéer och projekt har passerat. Den digitala sfären har vunnit mark och mycket har förändrats… men den strida ström av ny musik och låtar är konstant.

För inte så längesedan, hos Dan i Spinkamåla, såg ännu en kärlekslåt dagens ljus. Denna gång ur en källa med vatten i fler nyanser. Låten hittade sin väg ut till dagens digitalsfär och nådde en person vid namn Mikael Marin. Och som av en händelse hade han ett band tillsammans Olov Johansson. Bandet hette VÄSEN!!! Väsen, i sin tur, hade en konsertserie på Reginateatern i Uppsala… och tro det eller ej. Den 30 november spelar Dan Knagg och Olle Linder tillsammans med Väsen på Reginateatern i Uppsala! Obligatorisk närvaro!

Datum

30 nov 2023
Expired!

Tid

19:00
Kategori