Väsen-Lisas-Lena Jonsson Trio på Reginateatern

Överdådig säsongsavslutning av konsertserien Väsen på Regina tillsammans med Lisas och Lena Jonsson trio.
Lisas, duon där två röster blir en.
Accordeonisten Lisa Långbacka och barockviolinsten/Riksspelmannen Lisa Rydberg är två av Sveriges mest eftertraktade musiker. I sina kompositioner flätar de samman folkmusik, barock, tango och nutida konstmusik. När de 2011 bildade duon LISAS ville de skapa ett eget rum för intima och lyhörda musikaliska samtal. De har sedan dess synts och hörts inom pop, jazz, barockmusik och med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Knut Reiersrud, Gävle Symfoniorkester, Trondheimsolistenene, First Aid Kit m.fl.
Hälsingespelmannen Lena Jonsson svingar fiolstråken som ett trollspö och tillsammans med Kristofer Sundström på bas och Erik Ronström på gitarr bildar hon Lena Jonsson Trio. Tillsammans rör de sig sömlöst och elegant mellan olika musikstilar och du får en musikalisk upplevelse full av inlevelse, utstrålning, briljans och folkmusik i världsklass.
Du kommer att få höra alla tre ensemblerna var för sig, du kommer att få höra dem skapa musik i nya konstellationer och du kommer få ta del av en säsongsavslutande folkmusikfest på Reginateatern!

Datum

27 maj 2023
Expired!

Tid

18:00
Kategori