Sveriges medeltida landskapslagar – The Musical

Medeltida juridisk historia – varför har ingen redan gjort en musikal om det här? Detta grubbleri har plågat systrarna Andersson, aka folkmusikduon Två Otrevliga Flickor i åratal och nu är den äntligen ute på vägarna; Sveriges Medeltida Landskapslagar – The Musical

En man ramlar ner från en mast, på en annan man och båda dör. Ett par vill viga sig, men dom har med sig otroligt fula ljus. En kvinna sitter på en svängelgrind och låter som en gök. Men vems fel är det, och hur fel är det att det hände? Det är eviga moraliska spörsmål som detta som nu äntligen tas itu med ordentligt. Teologer, sociologer, anarkister, ja hela kavalleriet kallas in för att take long hard look at rättssystemet och om det är bra eller fånigt eller både och.

Självklart kommer systrarna Andersson att ta sig an den medeltida juridik-historien i folkmusik-musikal-form, eftersom det är det enda rätta. Med sig i denna föreställning har dom också den eminenta och laglydiga Lovisa Lindgren på dragspel.

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.

Datum

17 sep 2023
Expired!

Tid

14:00
Kategori