Stornoretstämman 2023

Välkommen till årets händelse – Stornoretstämman!
Strax utanför Uppsala ligger Philochoros finfina stuga Stornoret och sista lördagen i augusti är det dags för Stornoretstämman.
Dagen bjuder på buskspel, bad i sjön och härligt häng i trevlig miljö. Det blir också visstuga och workshop i Balfolk-danser – mer information om denna längre ner.
Framåt kvällen kan man köpa middag i form av soppa och bröd.
Vill du spela kan du skriva upp dig på spellistan, eller bara hitta ett hörn att jamma i.
Danskvällen inleds efter middagen med några Balfolkdanser, och efter det kan man ta en svängom i en stämningsfull vals, en smäktande polska eller en hurtig schottis!
Tider:
14:00: Välkomna ut till Stornoret för att jamma, dansa, hänga, bada.
14:30 – 16:30: Dansworkshop i Balfolk-danser med Emelie Waldken*
17:00-18:00: Visstuga med Tone Lindgren**
18:00: Middag serveras
Cirka 19:30 – sent: Emelie Waldken spelar till Balfolkdans, därefter dans till spellista.
Inträde till stämman: 100kr
Soppa med bröd + efterrätt: 50kr. Soppa och efterrätt är vegansk, glutenfritt bröd kommer finnas.
Betalning sker via swish/kontant.
Klicka gärna i att du kommer i evenemanget så vi vet hur mycket mat vi ska förbereda. Det går också bra att ta med egen mat men observera att det inte finns möjlighet att värma den.
* Dansworkshop i Balfolk-danser med Emelie Waldken. BALFOLK är ett paraplyord som står för “alla folkdanser från Europa”. På en Balfolkkväll dansas par- och gruppdanser, som ofta är enkla, roliga och inbjuder till improvisation och bus! Dansinstruktör är Emelie Waldken som har hållit danskurs på många balfolkfestivaler, t.ex. Tanzhausfest i Tyskland, Dansstage i Nederländerna, Wintertanz i Schweiz och ComSiBal i Belgien. Hen anordnar också regelbundet Balfolkkurser i Uppsala.
** Visstuga med Tone Lindgren, som förgyllt många av våra danskvällar med svängiga trallar och visor. Visst är det trevligt att sjunga tillsammans? Tone har lovat att förbereda ett par visor och sen är det fritt fram att dela med sig av sina favoritvisor. Alla är välkomna oavsett erfarenhet!
Övernattningsmöjligheter finns. Först till kvarn tillämpas på sängar och madrasser. Har du eget liggunderlag och sovsäck får du plats oavsett. Det finns också möjlighet att tälta.
Hitta hit:
Att ta sig till Stornoret är inte svårt!
Cykla /kör från Uppsala mot Marielund och följ skyltarna märkta med “Stornoret” därifrån. Det går även att åka buss nummer 809 och kliva av vid Funbo kyrka, därifrån är det ca 5 kilometers promenad.
Från Fjällnora: Ca 20 minuters promenad på Vildmarksleden. Leden går runt sjön Ramsen i vacker natur. Det går också att ta sig sjövägen från Fjällnora och lägga till vid vår brygga.

Datum

26 aug 2023
Expired!

Tid

14:00