Spelkurs med Josefina Paulsson 4 mars

Spelkurs med Josefina Paulsson –

”Ut på låtjakt med Ellen Lagergren” 4 mars 2023

Hoppa upp på pakethållaren och slå armarna runt Ellen när vi susar fram genom de västmanländska skogar på motorcykel i jakten på nya låtar.

Året är 1930 och det är Ellen Lagergren (1882 – 1966) vid ratten som tar oss runt för att besöka och lära känna några spelmän och kvinnor i bygden. Ellen var spelman och estradör, djupt passionerad kring bevarandet av den ”gamla” musiken, både genom insamlande, nedtecknande och i levande tradition spela låtarna som ni får lära er på denna kurs. Du blir en del i länken av traditionskedjan att åter få dessa låtar klingande ute till dans.

Anmäl dig senast 20 februari!

Och du – på kvällen blir det danskväll, se info här

LÄRARE

Josefina Paulson är riksspelman och född uppväxt och bosatt i Västmanland, med kandidatexamen i folkmusik vid Kungl Musikhögskolan i Stockholm och med titeln ”världsmästare på nyckelharpa”.

Josefina vurmar för musiken från Västmanland och tycker om att använda nyckelharpan som en enmansorkester/ i solo tradition, där låten byggs upp i flera dimensioner med dubbelsträngsspel utifrån harpans hela potential och att få alla strängar att klinga med. 

MÅLGRUPP

Alla instrument med intresse att utveckla sitt melodispel är välkomna. Bra om du har spelvana då vi lär oss låtarna på gehör.

PLATS OCH DATUM

Eric Sahlström institutet i Tobo den 4 mars kl 10 – 17

KURSAVGIFT

750 kr som inkluderar lunch och fika

Se mer information på vår hemsida: https://esitobo.org/kurs/spelkurs-ut-pa-latjakt-med-ellen-lagergren-4-mars/

 

 

Datum

04 mar 2023
Expired!

Tid

10:00 - 17:00
Kategori