Spelkurs 28 januari – Arrangering och samspel med Niklas Roswall

På den här kursen kommer du att få arbeta med arrangering och samspel i folkmusikstil. Vi lär oss att använda olika verktyg som till exempel tersstämma, riff, komp, bordun och arrangerar låtar tillsammans. Vi kommer även att arbeta med samspel, hur man spelar tillsammans och vad man kan tänka på då.

Under kursen i januari fokuserar vi på att prova olika arrangeringsverktyg och tekniker i färdiga arrangemang medan vi 22 april fördjupar oss i teorin bakom och övar på att själva skapa arrangemang och variera samspelet i konstellationer av olika storlek.

Spelkursen ges vid två fristående tillfällen, 28 januari och 22 april. Det andra tillfället bygger vidare på kunskaperna från det första men det går bra att delta vid bara ett av tillfällena, beroende på vad du är mest intresserad av och vilka förkunskaper du har.

Denna kurs blir som ett koncentrat av ämnet folkmusikarrangering som Niklas har undervisat i på ESI under 25 år nu. Ett ämne som handlar om samspel i folkmusikstil, från duo till spelmanslag och stora grupper.

LÄRARE

Niklas Roswall är riksspelman och världsmästare på nyckelharpa. Efter musikerexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har Niklas arbetat som frilansande folkmusiker i en rad olika sammanhang med hela världen som arbetsfält. Han undervisar både på utbildningar bl a på ESI och på Kapellsbergs och på fristående kurser. Han ger konserter där han uppträder både som solist och med sina grupper, bland andra Nyckelharporkestern, Ranarim och Ahlberg, Ek & Roswall, vinnare av Årets Grupp vid Folk & Världsmusikgalan 2016.

Folkmusik är en genre som är väldigt tacksam för musikaliska möten i både arrangerade och improviserade former och att spela tillsammans med andra har alltid legat Niklas extra varmt om hjärtat.

MÅLGRUPP

Kursen vänder sig till dig som har spelat instrumental folkmusik tidigare och är intresserad av att utveckla ditt samspel och dina arrangeringskunskaper. Undervisningen sker både på gehör och med noter.

Anmäl dig senast 30 december 2022!

Mer info och anmälan

via hemsidan https://esitobo.org/kurs/spelkurs-28-januari-arrangering-och-samspel/

KURSAVGIFT

750 kr inklusive lunch och fika

Datum

28 jan 2023
Expired!

Tid

10:00 - 17:00
Kategori