“Som vi har älskat” – En gripande dokumentärfilm om Sara Parkmans folkmusikvärld

Folkets Bio är glada och stolta över att presentera dokumentärfilmen Som vi har älskat, en film av Gustav Ågerstrand som tar dig rakt in i hjärtat av folkmusiken med ett intimt och mångfacetterat porträtt av folkmusikern, tonsättaren och artisten Sara Parkman.

Filmen har premiär på Folkets Bios biografer runtom i landet onsdag 27 mars, och är något man inte villa missa!

I Som vi har älskat möter vi personen bakom Sara Parkmans starka scenpersona. Vi följer med upp till föräldrahemmet i Nordingrå och in i den kreativa processen med medskaparen och bästa vännen Hampus Norén. Ett nytt album börjar ta form med utgångspunkt i ett ämne som Sara länge undvikit – kärlek. Filmen bjuder in tittaren att komma nära och uppleva Saras Parkmans musikalitet, men också hur Saras humor och skarpsinne kommer till uttryck i frågor om skapande, ensamhet, religion och kärlek.

Följ länken för biljettbokning och mer information om filmen. Går bl.a. på Fyrisbiografen i Uppsala. Som vi har älskat – Bio i Uppsala – Fyrisbiografen

Folkets Bio är en idéburen kulturorganisation som drivs av kärlek till filmen och biografen. Vi tror på filmens kraft att ge både insikt och utsikt och Folkets Bios filmer och biografer är en förutsättning för mångfald i filmutbudet i hela landet.

Datum

27 mar 2024 - 14 apr 2024
Expired!
Kategori