Pelle Björnlert – Danskväll

PELLE BJÖRNLERT – DANSKVÄLL

Danskvällen inleds med Pelle Björnlert. Sen är det dans till spellista. Ta med instrument och skriv upp er!

Pelle Björnlert från Vråka i nordöstra Småland spelar företrädesvis musik som har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen.

Pelle har stort fokus på låtarnas ursprungliga funktion som bruks- och dansmusik och har under lång tid utvecklat sitt låtspel i nära kommunikation med dansen. Tidigt skapade han sig ett namn i kraft av ett personligt spelsätt med en smittande dansrytm och har länge varit en förebild för många spelmän från södra Sverige. Pelle säger: ”Min strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik”.

På senare år har Pelles börjat komponera egna låtar, de flesta i traditionell stil, men ibland med en lite annorlunda udd. På ”Folk & Världsmusikgalan” 2020, tilldelades han Stims pris som ”Årets kompositör”.

Pelle spelar vanlig fiol och även på en fiol med resonanssträngar; violino d’amore. Han är riksspelman och har dessutom erhållit Zornmärket i guld.

Under åren har det blivit ett flertal skivutgivningar. Det senaste är albumet ”Original” (juli 2022), vilket mestadels innehåller traditionella sololåtar.

Entreavgift: Ingen fastslagen avgift. Men för att stödja (och möjliggöra) kommande evenmang kan man Swisha till 123 198 23 13

 

Datum

24 jan 2024
Expired!

Tid

19:00
Kategori