Matthias Loibner, Konsert

Matthias Loibner
(gäst: Johannes Geworkian Hellman)

Fredag 12 april kl 19.00

En av världens främsta vevlirespelare i Bror Hjorths ateljé!

Den österrikiske musikern och kompositören Matthias Loibner är en av världens absolut främsta vevlirespelare – känd som en stor virtuos och innovatör på sitt instrument. Med sitt instrument målar han ett tidlöst ljudlandskap där bortglömda och nyfunna ljud väver berörande berättelser, i en musik som rymmer både tradition och experimentellt, akustiskt och elektroniskt.

Som solist och ensemble-musiker har Matthias spelat på allt från Roskildefestivalens stora scen till konserthus, folkmusikfestivaler och jazzklubbar världen över. För sitt expressiva spel har han både kallats för vevlirans Jimi Hendrix och Astor Piazzolla. Han har också komponerat musik till film och teater – bland annat åt svenske Henning Mankell, samt medverkat i musiken till den Guldbaggebelönade filmen ”Korparna” (Bästa originalmusik 2018).

Efter en bejublad konsert på Re:Orient-festivalen 2019 är Matthias Loibner nu tillbaka i Sverige. Denna kväll bjuds publiken in till en konsert med Matthias egen musik – en konsert som även gästas av den svenske vevlirespelaren Johannes Geworkian Hellman.

BILJETT
Pris: 160 kr
BIljett köps på Tickster.com eller i museet under öppettid

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med Studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen och Österrikes ambassad i Stockholm.

Datum

12 apr 2024
Expired!

Tid

19:00
Kategori