Magnus & Ola Bäckström

Traditionell spelmanskonsert med Magnus & Ola Bäckström!

Bröderna Magnus och Ola Bäckström är uppvuxna i Ore, Dalarna, och spelar låtar efter legendariska Orespelmän som Timas Hans och Timas Anders, Hans Dalfors, Pisten och Knuter Jon. Orelåtarna brukar beskrivas som säregna och ålderdomliga, och hålls högt av många folkmusikintresserade. Släktskapet med låtarna från grannarna Bingsjö och Orsa är påtagligt. Inåtvända, knotiga och stillsamt begrundande polskor växlas med sprakande intensiva låtar á la Hjort Anders och Pekkos Per.

Magnus och Ola Bäckström anses som några av Dalarnas storspelmän och har varit en del av folkmusikmiljön alltsedan 70-talet. Bland dåvarande spelkompisar räknades Pål Olle, Pers Hans, Päkkos Gustaf, Per Gudmundsson, Björn Ståbi med flera.

Magnus och Ola har bägge en rad skivproduktioner i bagaget, Magnus på vinyl och Ola på CD vilket väl speglar de tidsåldrar de rört sig i. I bagaget finns också många utmärkelser och turnéer nationellt och internationellt. Magnus klev ner från scenen på 80-talet för att ägna sig åt festivaler och konserthus men har sedan en tid återvänt. Ola fortsatte sin musikerbana och har länge varit en av landets tongivande folkmusikprofiler.

Datum

17 feb 2023
Expired!

Tid

19:00
Kategori