Konsert: Duo Cavez / Paulson

Välkommen till ett musikaliskt möte mellan den belgiska accordeonisten Sophie Cavez och den svenska nyckelharpisten Josefina Paulson, som spelar låtar influerade av såväl deras traditionella dialekter som deras egna musikaliska personligheter.

I händerna på Sophie Cavez och Josefina Paulson är första prioritet alltid den pulserande rytmen och varje ton blir svängorienterad. Med de rika övertonerna från nyckelharpans resonanssträngar som smälter samman med de varma ackorden och kraftfulla baslinjerna från Sophies dragspel skapar de ljudlandskap och en trädgård av musik, både för dina öron att finna en fridfull vila i och glädjen och utrymmet att bjuda upp till dans (dock finns det inte utrymme för dans i Bror Hjorths ateljé).

Om Duo Cavez / Paulson
Sophie och Josefina har spelat mycket tillsammans i kvartetten SIRUS som började som ett samarbete mellan två starka duos, Cavez/Montanaro och Paulson/Åkerlund. Efter att ha släppt sitt album Lummen har medlemmarna i
kvartetten tagit nya vägar och Sophie och Josefina bestämde sig för att utforska möjligheterna att smälta samman sina två röster. De speglar livet, som mödrar, musiker och människor, i nya kompositioner för detta projekt, och de bjuder in dig att följa med dem på deras resa.

Datum

16 apr 2023
Expired!

Tid

19:00
Kategori