Kolonien

Internationellt hyllade Kolonien åker på turné med musiken från skivan ”Till Skogen”!
I över ett decennium har Kolonien varit en självklar del av den nordiska folkmusikscenen. Med sin karaktäristiska stämsång och mångfald av musikaliska influenser har de utmanat bilden av samtida folkmusik och skapat sin egen kreativa koloni; en blandning av akustisk roots-musik och hoppfull sing-along-pop som för samman flera världar.
Koloniens debutalbum ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet tilldelades ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. Med andra skivan ”Drömmarnas Land” (2015) växte intresset internationellt och Kolonien turnerar nu årligen i Nordamerika och Europa.
I april 2022 släpptes den efterlängtade tredje skivan “Till Skogen” på välrenommerade amerikanska bolaget Cumbancha och har hyllats både i Sverige och internationellt.
Kolonien består av bröderna Erik och Arvid Rask, deras kusin Anna Möller och deras barndomsgranne, Mischa Grind.

ARRANGÖR: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun
 
Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.
 
Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.

Datum

26 mar 2023
Expired!

Tid

14:00
Kategori