Folklig musik- och dans på Kulturhuset!

Välkomna till Folklig musik- och danskväll med Folkmusikhuset ”Skeppis”!

Som en del av Kulturhuset Stadsteatern’s serie av danskvällar med socialdans bjuder föreningen Folkmusikhuset – Skeppis i Stockholm till en festlig kväll full med både jamming och dans till levande folkmusik. Och det är gratis! Kom en, kom alla!
Har du någonsin dansat folklig socialdans? Detta är då det perfekta tillfället för dig att prova på och uppleva den ”folkliga svängen”! Om du redan är erfaren finns det såklart även mycket bra musik och dans att ta del av!

Kvällens program:
17:00 – Prova-på Workshop: Grunderna i folklig pardans med Martin T. Engström.
18:00 – Socialdans till live spellista
21:00 – Avslutning.

Evenemangsbeskrivning på Kulturhuset Stadsteatern:

17.00-18.00 Workshop: Folklig dans ‒ Några grunder
Den folkliga danstraditionen innehåller en mängd olika “pardanser” som vals, schottis och polskor ‒ alla med sina särskildheter, men också flera gemensamma grunder. Med utgångspunkt i en av dessa danser kommer vi under den första timmen ha en workshop där vi jobbar med puls, fattning och rotation. Både nya och erfarna dansare är välkomna! Vi kommer att dansa mycket och prata lite, så alla har möjlighet att jobba utifrån egen nivå och att lära sig av varandra.

18.00-21.00 Dans till spellista
En stor del av Folkmusikhuset ”Skeppis” veckovisa verksamhet är att spelfolk av alla nivåer och traditioner skriver sig upp på kvällens öppna spellista för att spela till dans en halvtimme. Du kommer då att få möjlighet dansa till väldigt många olika folkmusikstilar på en och samma kväll. Varje “skeppis-kväll” bjuder på variation!
För att säkra att denna kvällens spellista blir fullsatt kommer Folkmusikhuset att förboka spelmän och grupper med fokus på att skapa spridning i den musik som bjuds. Just denna gång blir det alltså föranmälan istället för uppskrivning på plats.

Vill du spela till dans denna kväll?
Skriv då en intresseanmälan till oss på folkmusikhusets officiella mail; fmh.skeppis@gmail.com med deadline den 30/10. Vi gör sedan ett urval av alla intresseanmälningar, sätter ihop en spellista och presenterar denna en vecka före evenemanget!

Vi behöver då från dig/er en kort beskrivning av dig/er som “artist”, vilka instrument som ingår, vilken folkmusikstil ni spelar och gärna en inspelning om möjligt. Lämna även kontaktuppgifter och berätta vilka tider du/ni kan tänka er att spela. Vi svarar självklart också på några eventuella frågor!

Jamsession vid entrén och studion på gatuplan!
En annan stor del av “Folkmusikhus-stämningen” är just jamsessions som sker i hela huset, men även på många andra platser, så det ska såklart också vara möjligt detta tillfälle! Under hela kvällen från 17:00 – 21:00 kommer det att finnas plats för dig att kunna jamma i utrymmena intill foajé-salen! Eller att för dig som åhörare, att bara vara med och lyssna.
OBS! Det pågår flera andra aktiviteter i kulturhuset och det är privata restauratörer på Kulturhuset, så vi behöver hitta våra jam-platser med hänsyn till de övriga verksamheterna.

OBS! Du kan komma in till Kulturhuset via två olika entréer. Huvudentrén via Sergels Torgs 1 (plattan) eller sidoentrén på Sergels torg 3. Har du svårt att hitta hänvisar vi dig till infodisken vid kulturhusets huvudentré.
Workshop och dans till spellista kommer att pågå i salen “Foajé 3” på våning 3 i Kulturhuset. Samtidigt kommer det finnas plats för jamming finns i utrymmena intill foajén. Kommer man med bil rekommenderas det att parkera i Galleriangaraget med infart från Regeringsgatan 15 och 20. Övrig information om logistik och tillgänglighet finns på Kulturhusets webbsida.

Varmt välkomna!

Datum

08 nov 2023
Expired!

Tid

17:00 - 21:00