Fira Norouz/Newroz med Rastak

Upplev den hyllade folkmusikgruppen från Iran som tar dig med på en extraordinär musikalisk resa genom historia, kultur och över alla gränser!

 

Välkommen till en konsertupplevelse där musiken blomstrar likt ”Rastak” – en symbol för motståndskraft som är djupt rotad i den iranska kulturen. På persiska betyder rastak en växande planta som frodas vid roten av ett träd. Ibland växer den sig starkare än sitt ursprung och inkarnerar essentiella livselement när den slår ut i full blom.

I likhet med denna naturliga process hämtar folkmusikgruppen Rastakinspiration från de rika rötterna i Irans mångåriga historia och kultur. Målet är att överbrygga kulturer och förtrolla publik världen över, med en blandning av traditionella melodier och samtida rytmer.

Rastak bildades 1997 som en experimentell ensemble, för att omfamna etniska teman och väva in dem i en unik musikalisk väv. Gruppen ägnar sig åt berättande, insamling och tolkning av iransk folkmusik. Deras passion ligger i att bevara och dela essensen av sitt språk, sin kultur och historia med musiken som medium. Med en blandning av traditionella instrument och moderna arrangemang skapar de en harmonisk symfoni som spränger gränser. På scenen ser du instrument som tar, kamancheh, qanun och setar.

Här upplever du den livfulla väven av iransk samtida folkmusik – allt från livlig kurdisk musik till toner från södra Iran. Utforska och fördjupa dig i deras kulturella arv och bli en del av den globala harmoni de skapar. Omfamna Rastaks essens – där tradition möter innovation och musik blir ett universellt språk.

Säkra dina biljetter och låt dig föras med av Rastaks fängslande melodier på denna extraordinära musikaliska resa!

Datum

30 mar 2024

Tid

20:00
Kategori