BODAPOLSKA med Ami och Andreas

ENDAGSKURS – BODAPOLSKA med AMI och ANDREAS

Lär dig dansa Bodapolska och utveckla dina kunskaper i och om den musik- och danstraditionen.Bodapolska är en musik och dans som Andreas och Ami tycker mycket om och gärna dansar. De har dansat dansen sen de var unga, i många sammanhang, med många olika dansare och spelmän. Inspirerade av musik med Laggar Astrid, Laggar Anders, Påhl Olle och Röjås Jonas har kunskapen utvecklats och dansen formats till vad den är för dem idag.

Under kursen kommer du att få dansa mycket, pröva och öva på att dansa tillsammans, använda dig av musiken och utveckla rörelser med den schvung, kraft och dynamik som är speciell för polska från Boda.

Vi kommer att använda oss av referensmaterial i form av t.ex. arkivfilm, bl.a. från WebbFIOL. Dagen ägnas åt att dansa med varandra, lyssna på musik, titta på och analysera dans och sedan dansa igen. Efter kursen kommer du ha mer kunskap i och om att dansa polska från Boda.

Anmäl dig senast 16 januari, alla är välkomna att anmäla sig🙂

LÄRARE Ami Dregelid och Andreas Berchtold är dansare och pedagoger med stor lust att få folk att dansa.  Ami och Andreas har mer än tjugo års erfarenhet av att arbeta med utbildning i folkdans. Deras dansande och undervisning har haft stort inflytande på folkdansmiljön och utvecklat fältet i praktiken.

PLATS OCH DATUM Eric Sahlström institutet i Tobo den 28 januari kl 10 – 17

KURSAVGIFT 750 kr inklusive lunch och fika.

Se mer information på vår hemsida: https://esitobo.org/kurs/dansa-bodapolska-28-januari/

Datum

28 jan 2023
Expired!

Tid

10:00 - 17:00
Kategori