« Tillbaka

Evenemangets bäst före-datum har passerat.

Se aktuella evenemang i kalendariet »

Folkmusikafton med Annika Ekstav och Leif Alpsjö

Stornoret, Marielund, Funbo

lördag 9 november 2019 kl 18:00 - 23:00

Välkomna till höstens mysigaste konsert och danskväll!

Den 9 november bjuder vi in till konsert och danskväll till skenet av levande ljus ute på vår stuga Stornoret (se vägbeskrivning nedan).

I år blir det folkmusikafton på uppländska med riksspelmännen Annika Ekstav och Leif Alpsjö. Med nyckelharpa, fiol och sång får de dansgolvet att svänga och under konserter delar de gärna med sig av sin stora kunskap om spelmän och uppländsk låttradition. Både Leif och Annika är starkt förankrade i den uppländska folkmusiken som de lärt sig genom att spela med äldre upplandsspelmän som Eric Sahlström och Viksta-Lasse. Konserten blir stämningsfull, dansen svängig.


18.00 Avfart med abonnerad buss från St. Eriks Torg. Kom i tid och säkra din plats!
19.00 Konsert med Annika Ekstav och Leif Alpsjö
20.00 Fika
21.00 Dans till Annika Ekstav och Leif Alpsjö
Ca 23.00 Hemfärd med buss till stan

Kostnad: 150kr inklusive bussresa, fika, konsert och danskväll. Betalas via Swish till 123 546 92 91 eller i undantagsfall med jämna kontanter. Ingen föranmälan krävs, men planerar du att komma uppskattar vi ändå att du anmäler dig genom att mejla ordforande@philochoros.se, så blir det lättare för oss att förbereda transport och fika. Har du anmält dig får du förtur till bussen om den skulle bli full.

Vägbeskrivning till Stornoret:
Kör väg 282 från rondellen vid IKEA mot Marielund/Länna/Almunge. Följ hela tiden skyltarna mot Marielund. Strax efter Funbo kyrka svänger man av från väg 282 mot Marielund. När man kommer till Marielund svänger man in på en skogsväg. Avfarten till skogsvägen (den avfart som ser ut som infarten till en bondgård) är precis innan skylten som anger att man kommit till Marielund. Följ den skogsvägen ända tills du ser en liten infart till vänster där det finns en liten träskylt märkt "Stornoret". Sväng in till vänster och efter några meter finns en liten parkeringsplats till höger. Sen är det bara gå längs med vägen fram till stugan. Man kan också köra ända fram till stugan där det finns ett litet vändplan. Behöver du fråga efter vägen kan du fråga efter vägen till Norreda torp som är mer känt och ligger strax efter Stornoret längs samma skogsväg.

Arr: Philochoros - Studenternas folkdansförening

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.