« Tillbaka

Evenemangets bäst före-datum har passerat.

Se aktuella evenemang i kalendariet »

Lisas

Bror Hjorths Hus, Norbyvägen 26, Uppsala

fredag 5 april 2019 kl 19:00 - 20:00

LISAS – musikaliska broderier med trådar ur folkmusik och barock

LISAS består av violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka. Duon blandar egna kompositioner med personliga tolkningar av traditionella låtar. Debutalbumet Fiddle and Accordion Conversations hyllades av kritikerna och valdes till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA, samt tilldelades Manifestpriset 2018 i kategorin Årets folk. Duon samarbetar även med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Staffan Hellstrand och sedan 2018 med en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolistene.
Läs mer: www.lisasmusic.com

Biljettpris: 130 kr. Biljetter köps via Tickster.
Bror Hjorthföreningens medlemmar betalar 90 kr.
Ring museet 018-567030 (vard 9-16 och helg 12-16) för info om hur du som medlem köper din biljett.

Om Lisa och Lisa:
Lisa Rydberg, riksspelman och barockviolinist, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik.
Läs mer: www.lisarydberg.com

Lisa Långbacka, accordeon, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har bl.a. framträtt med och komponerat för kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten och arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn. År 2017 var Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten.
Läs mer: www.lisalangbacka.com

Arr: Bror Hjorths Hus

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.