« Tillbaka

Evenemangets bäst före-datum har passerat.

Se aktuella evenemang i kalendariet »

LÅNGBACKA / BÅDAGÅRD

Bror Hjorths Hus, Norbyvägen 26, Uppsala

fredag 15 mars 2019 kl 19:00 - 20:00

Långbacka/Bådagård bjuder på elektronisk singer-songwriterpop med rötter i både folkmusik och jazz. Texterna har ett tydligt budskap. Live går de mellan nedskalade arrangemang med två fioler och/eller två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Vilken sättning det blir i Bror Hjorths ateljé återstår att höra.

Artistduon Maja Långbacka, keyboard/sång och Matilda Bådagård, fiol/sång, har kallats för ”de nya protestsångarna” av media. Själva väljer de att kalla sina texter ”samhällsreflekterande poesi”.

2018 släppte de singeln ”Calling”. Låten kom till i frustration över världsläget, där kontroversiella politiska val och flyktingströmmar upptog mycket tankeverksamhet hos duon. Låten framförde de på Me Too Swedens manifestation på Norrmalmstorg. I höstas kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us up och i samband med det genomförde de en större turné i Sverige, Norge och Finland.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är båda professionellt skolade musiker och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst.

Läs och hör mer: www.langbackabadagard.com

Biljetter köps via Tickster.
Sittplats: 130 kr. Ståplats: 80 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar har 60 kr rabatt på biljettpriset.
Kontakta museet på 018-567030 (vard 9-16 och helg 12-16) för att få information om biljettköp.

Arr: Bror Hjorths Hus

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.