« Tillbaka

Evenemangets bäst före-datum har passerat.

Se aktuella evenemang i kalendariet »

Lena Jonsson - Solo

Bror Hjorths Hus, Norbyvägen 26, Uppsala

fredag 14 september 2018 kl 19:00 - 20:00

Lena Jonsson tilldelades Bror Hjorthföreningens folkmusikstipendium 2010 och Bror Hjorths Hus är glada och stolta att få välkomna henne tillbaka för ännu en solokonsert.

Riksspelmannen Lena Jonsson är en nyfiken och kraftfull musiker. Hon växte upp i Hälsingland, i en familj där alla spelade fiol. Lena började sin musikaliska resa vid 6 års ålder, och fortsatte sedan att studera Svensk Folkmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och jazz och Amerikansk folkmusik på Berklee College of Music i Boston.

Som aktiv i den svenska folkmusikmiljön har hon spelat in över 20 album, tagit emot flera utmärkelser inom musik och komposition, och turnerar över hela världen som soloartist och med hennes band Lena Jonsson trio, Skenet, Lena Jonsson & Brittany Haas, Duo Jonsson Coudroy, The Goodbye Girls och Limbohofvet. Hon har en djup förankring i den svenska folkmusiken men också en bredd, som gör att hon ses i många olika sammanhang, som studiomusiker och improvisatör, både inom olika folkmusiktraditioner, men också med pop/rock/jazz.

Boka biljett på 018-567030 (vard kl 9-16, helg kl 12-16).
Pris: 50 kr (studerande och medlem 40 kr).

Arr: Bror Hjorths Hus

Läs mer

Med reservation för eventuella ändringar.